maanantai 17. helmikuuta 2014

Käyttökelvottomasta muokattu

Luulen, että melko moni äiti on törmännyt oudoilla mittasuhteilla varustettuihin lastenvaatteisiin. Jotain on vaatteessa liikaa ja jotain liian vähän. Oma ihmetyksen kohteeni ovat useaan otteeseen olleet markettien bodyt. Leveyttä löytyy vaikka kahdelle vauvalle, mutta pituutta taas ei juuri nimeksikään.

Tämä body tarttui joskus mukaani Citymarketin alerekistä. Mikä lie mielenhäiriö iski. Malliltaan kun nämä eivät ole koskaan istuneet yhdellekään meidän lapsista. Ilmeisesti musta-valkoraita ja kultainen sydän hämäsivät tätä äitiä juuri sopivasti.

Käyttämättähän body olisi tällaisenaan jäänyt. Siispä tartuin saksiin, ompelukoneeseen ja nuppineuloihin. Ylileveästä 62cm bodystä tuli n.68 tai 74cm mekko/tunika.


Voi olla, että ompelen röyhelön alle vielä toisenkin röyhelön. Näin pituutta tulisi vielä hieman lisää. Hihat näyttävät edelleen kamalan leveiltä. Ehkä niitäkin täytyy vielä hieman fiksailla. Ihan kiva tästä kuitenkin tuli.


Helman röyhelökin on kierrätetty ohuesta kauluspaidasta.

11 kommenttia:

 1. Hieno idea! Meillä on pitkäselkäisiä lapsia ja kestovaippa lisää selkämittatarvetta entisestään, joten tuo ongelma on todella tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kestojen kanssa jää moni normaalinkin mallinen body liian lyhyeksi, joten saatika sitten nämä superleveät ja -lyhyet. :)

   Poista
 2. Itse olen myös manannut noita markettivaatteita, kun juurikin mahtuisi leveyden puolesta kaksi vauvaa.. :D Hyvä, että joku jaksaa niistäkin loihtia kauniita käyttövaatteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse joskus ostan markettivaatteita kivan kuosin takia, mutta käyttämättähän ne sellaisenaan jää. :) Osa bodeista on päätynyt pipoiksi tms. pikkuisiksi ompeluksiksi.

   Poista
 3. Voi miten söpö tuli, olet näppärä!

  VastaaPoista
 4. Voi että miten ihana siitä tuli !

  VastaaPoista
 5. Hei onpas tosi kiva idea, täytyykin laittaa jemmaan!

  VastaaPoista
 6. Tosi suloinen lopputulos! Mä olen huomannut, että varsinkin Citymarketin omien merkkien vaatteet on yleensä ihan järkyttävän leveitä. No bodyissa on muutenkin usein ongelmana selän pituus suhteessa leveyteen, mutta noi Citymarketin vaatteet on kyllä meillä jokseenkin kaikki jääneet täysin käyttämättä, vaikka meidän esikoinen olikin aika pallero.

  VastaaPoista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)