torstai 26. kesäkuuta 2014

No poo

Täällä on viimeiset viikot pyristelty irti shampoosta. Kyllä vaan, shampoosta. Ärsyynnyin jatkuvaan hiusten rasvoittumiseen ja pesuun, joten päätin että nyt riittää. Lisäksi haluan karsia pois mahdollisimman paljon kemikaaleja meidän perheemme elämästä.

Olen kokeillut tätä joskus aiemminkin ruokasoodan ja etikan avulla, mutta pääni ei pitänyt soodalla pesemisestä lainkaan. Päänahka alkoi kutista ja hilseillä. Etsiskelin siis internetistä tietoa ja vaihtoehtoja soodalle. Tietoa ja kokemuksia löytyikin aika mukavasti. Jos aihe kiinnostaa, niin ei kun googlaamaan.

Päädyin toimimaan jatkossa seuraavasti: Vesipesen hiukseni miltei päivittäin saunan yhteydessä. Kun ne tuntuvat olevan oikeasti likaiset käytän pesuaineena kananmunan keltuaisia ja hunajaa. Taatusti terveellisempää kuin shampoot ja tehokasta. Olisittepa nähneet mieheni ilmeen kun ensimmäisen kerran ilmestyin saunaan keltuaisten kanssa.... :)

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Nyt on menossa kolmas viikko ilman shampoota ja hiukset näyttävät tältä.


Ei niin paha kuin voisi luulla. :) Seuraavaksi otan kokeiluun pesupähkinät.

Onko teillä kokemuksia elämisestä ilman shampoota?

3 kommenttia:

 1. Itse vaihdoin shampoot palashampoisiin, esim. Lush ja ruohonjuuri. Ei tuu muovijätettä enää ja briteistä tilaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palashampoisiin oon itsekin ajatellut siirtyväni, jos en pääse shampoosta kokonaan eroon. :)

   Poista
 2. Itse olen nyt puoli vuotta elänyt ilman shampoota, aloitin silleen että pesin hiuksia vedellä lähes päivittäin ja kerran viikossa hoitoaineella, sitten rupesin hiljalleen pidentämään pesuväliä ja nyt oon jättänyt hoitoaineenkin pois, eli noin kerran viikossa pesen hiukseni. Ja pakko sanoa, että en kyllä vaihtaisi takaisin! Tukka tuntuu paksummalta ja terveemmältä, eikä sitä pesemistä tosiaan tarvitse murehtia ihan niin usein.
  Tosin kyllä nykyäänkin pesen nämä oikeastaan aina saunan yhteydessä mukavuussyistä, joten mökkiviikonloppuina voi mennä kaksikin kertaa.

  Sellainen minkä oon huomannut auttavan suuresti ainakin itselläni on luonnonharjaksinen harja, kaikenlainen pöly ja lika jää siihen tavallista harjaa paremmin kun huolellisesti sukii :) Onnea no poohon!

  VastaaPoista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)