sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kahdeksan kuukautta

Mihin kummaan tämä aika oikein katoaa?! Tytöt täyttävät tänään jo 8kk. Uskomatonta! Pian on syksy ja saadaan alkaa suunnittelemaan syntymäpäiväjuhlia.

Nämä 8kk ovat olleet ehkä elämäni rankimmat, mutta samalla myös hauskimmat ja hellyyttävimmät. Omaa aikaa ei juurikaan ole edelleenkään, mutta luotan siihen että ajan saatossa tilanne korjaantuu. Lapset ja kotityöt täyttävät päivät, eikä kaikkea suunniteltua ehdi koskaan saada valmiiksi. Kahvinikin saan miltei aina juoda painuneena ja jäähtyneenä. Pitänee ostaa uusi termospullo....

Minulle on ollut vaikeaa hyväksyä sitä, että koti on välillä kuin räjähdyksen jäljiltä. Joskus sotku on kuitenkin vain hyväksyttävä ja tehtävä vaikeita valintoja. Syönkö vai tartunko moppiin? Itsestäänkin kun pitäisi muistaa huolehtia. Tämä kuitenkin on helpommin sanottu kuin tehty. Lapset ja heidän tarpeensa menevät luonnollisesti kaiken edelle. Lasten ja kodinhoidon ohella olen yrittänyt tehdä tilaustöitäkin aina kun niille vain on kysyntää. Melkoista tasapainottelua.

Voitte uskoa, että näiden kahdeksan kuukauden aikana on itketty, naurettu, huudettu, halattu ja revitty hiuksia (äidin ja isän) päästä useaan kertaan.

Neidit ovat onneksi melko tyytyväisiä ja helppoja vauveleita. Lattialla möngitään lähinnä peruuttamalla. Kumpikin tyttö nousee kontalleen, mutta liikkumaan ei vielä ole uskallettu. Vanhempien sisarusten perään tuntuu kuitenkin olevan kova kiire. Isommat sisarukset ovat rakkaita ja tyttösten lempparipuuhaa onkin seurata sivusta Hilman ja Niilon leikkejä.

Kehitys tytöillä on ollut ihan ikätasonsa mukaista eikä jälkiä keskosuudesta ole. Ruokailut sujuvat melko mukavasti. Mieluiten tytöt söisivät ruokansa itse, omin sormin. Siinä he ovatkin todella taitavia! Yöllä kumpikin tyttö syö vielä rintaa noin 1-3 kertaa. Myös päivisin tytöt ovat rinnalla. Korviketta ei meillä ole tarvittu lainkaan. :)

Nukkuminen tapahtuu edelleen meidän sängyssä. Tämä on ollut minun sekä mieheni mielestä paras ja helpoin ratkaisu. Tytöt nukkuvat yönsä todella levollisesti, paremmin kuin Hilma ja Niilo koskaan. En tiedä johtuuko tämä vieressä nukkumisesta vai onko vain sattumaa. Me vanhemmatkin saamme nukuttua hyvin tyttöjen vieressä, joten tämä systeemi toimii meidän kaikkien kannalta. Yöunille tylleröt asettuvat n. 20.00 ja aamulla nousemme ylös noin 7.00-7.30.


Näin siis meillä. :) Tämä kirjoitus oli aamusta asti kesken koneella ja nyt vasta ehdin kirjoittaa sen loppuun. Todennäköisesti tekstissä vilisee yksi jos toinenkin kirjoitusvirhe, mutta yrittäkää kestää.


2 kommenttia:

  1. Onnea tytöille! Ihana kuva, kuvaa varmasti myös eri-ikäisten sisarusten kanssa arkea. Kun yksi on hyvällä tuulella, toinen itkee ja kohta osat vaihtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) On kyllä ihan mahdotonta, että kaikki neljä lasta olisivat yhtä aikaa hyvällä tuulella. Vähintään yhdellä on aina sukka rutussa tai muuten paha mieli.

      Poista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)