perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kesämekkosia, isoja ja pieniä

Heipparallaa. Meillä lapset potevat kesäflunssaa. Onneksi aika lievää sellaista. Nenät vuotavat kaikilla neljällä ja pienten tyttöjen unet olivat pari viime yötä tosi levottomat. Tämä äiti on kuin jyrän alle jäänyt.

Ehkäpä tämä tästä parin päivän sisään helpottaa. :) Tänään vietänkin "kieltäydyn kotitöistä"-päivää ja relaan lasten kanssa, vaikka tällainen kasa vaatetta odottelisikin kaappeihin pääsyä.


Kierrätysompelu on edelleen jatkunut. Nämä mekkoset ovat esikoiselle. Ne ovat vielä hieman kesken, joten älkää välittäkö langanpätkistä sun muista. Näihin käytin vanhoja, lyhyeksi jääneitä t-paitoja ja helmaksi taas laitoin sitä mitä satuin löytämään. :)


Vihreä ruutukangas on vanhasta hameesta leikattu helma, raidallinen taas ikivanhasta lakanasta. Sininen kangas on ihanaa, ohutta puuvillaa.

Tällainen ompelu on ehkä kaikkein lähimpänä sydäntäni ja tätä tahtoisin tehdä enemmän ihan työni puolesta. Olisi ihanaa, jos asiakas toisi kassillinen vanhoja materiaaleja, joista voisi lähteä suunnittelemaan uusia juttuja. Mikä olisi ihanampaa, kuin esimerkiksi kastemekko mummon perintölakanoista tai vanhasta hääpuvusta. Voi mitä aarteita olisikaan mahdollista luoda. Materiaalikulutkin jäisivät näin pienemmiksi ja vanhasta saataisiin taas uutta ja käyttökelpoista.


Pienet tytötkään eivät ole jääneet ilman kesämekkoja. Niitä minun ei ole tarvinnut ommella, vaan kaapit pursuvat jo valmiiksi erilaisia kirppislöytöjä. Esimerkiksi tämä Lindexin mansikkakuvioinen mekko löyty kirpparilta parin euron hintaan.


Tämän punaisen puuvillamekon taas on oma mummoni ommellut silloin -87 minulle. Nyt omat tyttäreni saavat käyttää sitä.


 Voitte arvata millaisen määrän vaatetta meidän kaksoset likaavat yhdessä päivässä. Osittainen sormiruokailu kasvattaa pyykkikasaa meilkoisesti, vaikka usein ruokailu pyritään hoitamaan pelkällä vaipalla.
Ruokalaput olen todennut täysin turhiksi. Ne eivät meillä toimi, häiritsevät vain. Lappua revitään, syödään, hierotaan naamaan.... sotkua tulee sen kanssa vain enemmän. Sappisaippua on ollut kovassa käytössä. Onneksi suurin osa tahroista on peseytynyt pois. Muutaman vaatteen olen joutunut nakkaamaan siivousliinaksi.

Nyt lapset kutsuvat, joten toivotan teille ihanaa viikonloppua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)