keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Meidän pikaruokaa

Neljän lapsen kanssa kokkailuun (varsinkaan arkena) ei jää kauheasti aikaa. Nopeaa, helppoa, hyvää ja terveellistä.... Aina kaikki vaatimukset eivät täyty.

Keitot, laatikot ja kiusaukset ovat meillä melko tavallisia arkena. Ne tulevat melkein itsestään ja teen yleensä isomman annoksen kerralla. Samaa ruokaa riittää seuraavaksikin päiväksi ja usein vielä pakastimeenkin asti. Tämä helpottaa meidän arkea todella paljon. Kiireisenä päivänä saan napata valmiin ruuan pakkasesta sulamaan, eikä minun tarvitse hikoilla hellan ääressä.

Kiireisen (ja laiskan) äidin pelastavat myös pakasteet. Ei kuorimista tai pilkkomista. Pataan vaan ja uniin. Eiväthän pakasteet toki maultaan tai ravintoarvoltaan päihitä tuoreita kasviksia, mutta arkea ne kyllä helpottavat.


Huomasin juuri, että Rainbown perunaviipaleet ovat Belgiasta. Höh! Taitavat tästä lähtien jäädä kauppaan, mutta jospa löytäisin suomalaisen vastaavan tilalle.

Nyt kaipaisin teiltä lukijoilta ideoita helppoihin ja nopeisiin arkiruokiin. Jospa saataisiin hieman vaihtelua meidänkin ruokalistaan.

Mitä teillä syödään arkena?

3 kommenttia:

  1. Jaa ihmeessä omatkin reseptisi täällä blogissa t: toinen laiska äiti

    VastaaPoista
  2. Laitan joskus perunasipulisekoitusta 500g, noita suikalejuureksia pussin tai kaks. Maustan kerman suolalla ja pippurilla tai joku makukerma tai mustapekkajuustoa kermaan. 600g lohta päälle nahkapuoli ylöspäin ja uuniin tunniksi. jossain vaiheessa poistan nahan että tulee vähän väriä kalaan mutta kala saattaa kuivua liikaa.

    VastaaPoista
  3. Meillä kova hitti on kinkkukiusaus: perunasipulisekoitus, kinkkusuikaleita, ruokakermaa ja aikuisten kesken aurajuustoa.

    VastaaPoista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)