tiistai 8. huhtikuuta 2014

Meidän pienet sormiruokailijat

Meillä on syöty kiinteitä nyt noin kuukausi. Varsinkin Saimi syö hienosti lusikasta. Kerttu työntää ruokaa vielä aika paljon ulos, mutta selvää kehitystä on ollut havaittavissa. Onneksi tytöt tulevat pian puolivuotta ja saamme pikku hiljaa alkaa istuskelemaan. Tällöin siirrymme enemmän sormiruokailemaan. Sotkuahan se tietää, mutta on se sen väärti.


Tällaisen sotkun jo pelkkä maissinaksu saa aikaiseksi.

Täydelliseen sormiruokailuun ei ole tarkoitus alkaa. Siihen minusta ei ole. Pidän kuitenkin tärkeänä, että vauva tottuu muuhunkin kuin soseruokaan. Tytöt ovatkin saaneet nyt soseenkin melko karkeana ja hyvin menee alas.

  

Tuota maissinaksumössöä voisi varmaan käyttää vaikka liimana. Tarttuu nimittäin aika tiukasti kiinni kuivettuaan..

6 kommenttia:

 1. Omasta kokemuksesta voisin sanoa, ettei maissinaksua kannata missään tilanteessa laittaa hiuksiin. Ei siitä sen enempää :D

  Noissa naksuissakin on eroja, esim. ne vihreä-sinisessä pussissa olevat ''junior'' naksut sotkee ihan älyttömästi vaikka ovatkin helpompia pienille käteen kun ovat kaikki suoria, kun sitten taas ne läpinäkyvässä pussissa olevat kiemurat naksut sotkee vähemmän mutta on taas hankala pienemmän syödä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissinaksut ja kaurapuuro on kyllä pirullisia putsattavia ja varsinkin hiuksista. :D

   Saimilla taitaa olla naksua edelleen kulmakarvoissa, kun ei kauhean kovasti viitsi hangata.

   Poista
 2. Totta tuo merkkiero! Ihanat kuvat, ei voi muuta sanoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työt olivat kyllä aika huvittavia naksujensa kanssa. :) Saimi tuijotti ensin naksua vaikka kuinka kauan ennen kuin uskalsi maistaa.

   Poista
 3. Ihania! Täällä myös yksi syömään opettelija ja onhan tämä sotkua. Meilläkin on huomattu naksujen merkkiero! Kannattaa kokeilla erilaisia. Syöttötuoliin siirtyminen kyllä helpottaa kovasti. Tai no lapsi pysyy siistimpänä, pöytä ja lattia kyllä sotkeutuvat edelleen. Maissinaksuista saa kyllä melkoisen sementin aikaiseksi. Siirrettiin A:n tripp trappin levyjä ja sieltä välistä löytyi edelleen, ainakin viisi vuotta myöhemmin, maissinaksulaastia, vaikka ihan varmasti on pyyhitty ja levyjäkin on siirretty useampaan kertaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on varmasti syöttötuolissa vielä jotain Niilon jemmaamaa tallessa. :) Pitäisikin kaivella syöttis varastosta ja katsoa onko se kunnostusta vailla.

   Poista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)