torstai 28. toukokuuta 2015

Selvää säästöä

Ajattelin hieman laskeskella minkälaisia summia kestovaipoilla voi noin periaatteessa säästää. Ehkäpä tästä kirjoituksesta löytyisi motivaatiota niin itselleni kuin muillekin aina heikkoina hetkinä. Meillä mennään pitkälti kestoilla (päivät), mutta kieltämättä haisevat vaipat tökkivät joskus pahasti. Kuinka helppoa olisikaan nakata  likainen vaippa roskakoriin ja unohtaa se sinne.Toisaalta, tukkoinen nenä aukeaa mukavasti likavaippoja pyykkikoneeseen lappaessa. :)

 Meillä kuluu päivässä keskimäärin viisi vaippaa per tyttö (+yövaippa). Tämä tekee yhteensä 10 vaippaa päivässä.

Meidän lähikaupassa tyttöjen vaipat maksavat n. 0,17€/kpl (Liberon teippivaipat)

Päivässä kestovaipoilla säästyy siis jo          1,70€.
Viikossa tämä tekee                                  11,90€
kuukaudessa (30pv mukaan laskettuna)     51,00€
vuodessa (365pv)                                    620,50€ 

Nyt joku hihkaisee, että maksavathan kestotkin. Ja niiden peseminen ja kuivaaminen ja...... Toki, mutta väitän, ettei meidän tyttöjen kestovaippoihin ole mennyt kuin murto-osa tuosta vuoden summasta. Vesi tulee omasta kaivosta. Sähkö toki meillekin maksaa, mutta pesukone pyörii meillä joka tapauksessa päivittäin ja kestovaipat peseytyvät muun pyykin seassa. Sään salliessa kuivaan pyykin ulkona.

Kestovaipoilla on lisäksi edes jonkinlainen jälleenmyyntiarvo.En edes lähde nyt paasaamaan kaatovaipoilla lojuvista vaippavuorista, vaan sen varmasti jokainen ymmärtää itsekin.

Meidän kestoilu on ollut ylä- ja alamäkeä. Muutama pitkä taukokin on matkalle mahtunut. Kerran harkitsin jo nakkaavani kaikki vaipat myyntiin. Onneksi en sitä tehnyt!!

Rohkeasti kokeilemaan jos kestoilu vähänkin kiinnostaa. Meillä on suunnitelmissa kokeilla myös yökestoilua. Saa nähdä mitä siitä tulee. Ensimmäiset villahousut ovat jo puikoilla. :)2 kommenttia:

  1. Odotan nyt esikoistani ja haaveissa olisi kestovaippailla. Hieman kyllä arveluttaa, että mitenköhän käy, mutta onneksi paljon hyviä kokemuksia tuntuu ihmisillä olevan :)

    VastaaPoista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)