tiistai 29. heinäkuuta 2014

Äidin on tehtävä mitä äidin on tehtävä

Korjaatteko te paljon vaatteita? Itse yritän petrata tässä asiassa. Usein omat korjausompeluni tahtovat kuitenkin jäädä  ompelukasan pohjalle, kunnes huomaan korjattavan vaatteen olevankin jo käyttäjälleen liian pieni.

Nämä Plastisockin housut ostin joskus käytettynä meidän Niilolle. Ne olivat jo meille tullessaan melko käytetyt. Näistä on kuitenkin muototutunut sekä äidin, että pojan suosikkihousut. Olikin melkoinen katastrofi, kun huomasin polvien reikiintyneen ja lahkeiden jääneen hieman liian lyhyiksi. Onneksi hätä keinot keksii ja niinpä nappasin pöksyt ompelupöydälle.


Saksin kulahtaneet ja lörpähtäneet resorit lahkeista pois ja ompelin uudet, pidemmät niiden tilalle. Polviin surautin paikat siksak-trikoosta.


Näin housut saivat lisää käyttökertoja. Saa nähdä olisiko näistä säästettävää vielä kaksosillekin. Eihän näistä enää pyhähousuiksi ole, mutta kotipihan hiekkalaatikolla toimivat mainiosti. Siksak-trikoo muuten sopii mielestäni kivasti tuohon housujen sirkusaiheeseen.


Eilen ommeltujen paitojen jäljiltä nalletrikoota jäi pienen pieni palanen, joka päätyi tänään poikasemme boksereihin. Kankaasta jäi vielä jäljelle yksi ehjä nallenkuva, jolle tiedänkin jo paikan.


Nämä ihanat neitokaiset täyttävät tänään jo 9kk. Ei voi kun ihmetellä ajan kulkua. Niin nopeaan, liian nopeaan, lähestyy vauvavuosi loppuaan.

3 kommenttia:

  1. Minun pitäisi kyllä aktivoitua enemmänkin korjausompeluiden suhteen. Korjaan kyllä ne pienet reiät ja langanpurkaumat jos vain suinkin ehdin ennen kuin ne ehtivät kasvaa. Isompien suhteen olen tosi laiska. Ompelukasassa odottaa yksi kestovaippa josta pitäisi vaihtaa kuminauha sekä yksi body jonka hihansuuhun tuli reikä pesukoneessa ja josta voisi pienellä vaivalla tehdä lyhythihaisen. Povipaikkoja en jaksa koskaan tehdä, varsinkin kun usein sen reiän lisäksi kangas on venähtänyt isommaltakin alalta.

    VastaaPoista
  2. Ompelen ammatikseni ja olen todennut että ne omat ompelukset tuppaa jäämään aina. Varsinkin ne pienet korjaukset koska "niissä ei mene kuin hetki niin teen ne myöhemmin" ja niin ne lojuu korjattavana ikuisuuden.

    VastaaPoista
  3. Korjausompelut tuppaa jäämään kasan alimmaiseksi aina, mutta just viime viikolla tein parista pojan leggareista shortsit ja laitoin kurarukkasiin uudet kuminauhat. Vaikka tuntuu tylsältä hommalta, niin nopsaa tulee valmista ja siitä intoutuneena olen saanut kokonaan uusiakin vaatteita taas ompelun alle! Kivat paikkaukset teit, mä oon kans samalla tyylillä paikannut parit lempparijoustofroteepöksyt, joita voi nyt pikkusiskokin vielä pitää. Oikeastaan on hauskemmatkin tuollain paikattuna, eikös?

    VastaaPoista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)