sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Muutama vinkki vaatteiden kunnostamiseen

Lasten vaatteidiin tuppaa tulemaan helposti tahroja. Niitä täytyy pestä, jolloin jotkin vaatteet nukkaantuvat ja alkavat näyttää aikansa eläneiltä. Tässä muutama vinkki näihin ongelmiin.

Tahrojen poistaminen on aina omanlaistansa hommaa. Esikoisen vaatteista meni monta pilalle, kun en saanut tahroja koskaan poistettua. Marttojen nettisivuilta löytyy hyviä täsmävinkkejä tahroihin.

Itse vannon Fairyn, Kloritin ja sappisaippuan nimeen. Fairy poistaa rasvatahrat (esim. imetettäessä äidinmaito tahrat) ja sappisaippua lähes kaiken muun (porkkana, mustikka, mansikka, tussi). Itse suosin palasappisaippuaa.Se on riittoisaa ja sillä saa hangattua tahraa kunnolla. Valkoisista vaatteista tahrat on helppo poistaa kloritilla.

Yksi suosikkivälineeni vaatteisiin liittyen on nukanpoistaja. Ihan mahtava laite! Vaatteista tulee paljon siistimpiä, kun nukat surauttaa pois. Eikä tämä ole kallis investointi, omastani taisin maksaa n. neljä euroa.


Alla kuvat ennen ja jälkeen käsittelyn.



Nukkapallerot sai kyytiä. Kaikkea haituvaa laite ei poista, mutta kyllä vaatteen ulkonäkö selkeästi siistiytyy. Olen ostanut kirpputoreilta huonokuntoisia vaatteita, joita on myyty pilkkahintaan rasvatahrojen tai nukan takia. Näillä konsteilla niistä on tullut oikein käyttökelpoisia vaatteita.


Tällainen kasa odottaa värjäykseen päätymistä. Toivottavasti posti toisi tulevalla viikolla tilaamani värit. Kasasta löytyy bodeja, housuja, myssyjä, haalareita.... Täällä voi käydä kurkkaamassa värjäämiäni harsoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)