lauantai 25. toukokuuta 2013

Melkoinen ylläri

Olen 26-vuotias käsityöyrittäjä Pohjois-Karjalasta. Perheeseemme kuuluu aviomieheni lisäksi tyttö 10/2007 ja poika 8/2011. Lisäksi meillä on enkelityttö, jonka menetimme 12/2012 raskausviikolla 26 napanuorakomplikaatioon. Päätin alkaa kirjoittamaan odotus-/vauva-/lapsiblogia ystäväni kehoituksesta.

Enkelin jälkeen toivoimme uutta raskautta, ja maaliskuun lopussa tein positiivisen raskaustestin. Testi näytti positiivista hieman myöhempään kuin muissa raskauksissa. Kaikki eteni normaalisti ja samaan tapaan kuin aiemmissa raskauksissa. En ole koskaan kärsinyt pahoinvoinnista, vain satunnaisesta etomisesta. Väsymys oli hurjaa, ja maha pompsahti esiin jo aikaisilla viikoilla. Ajattelin tämän johtuvan siitä, että raskauksia oli takana jo kolme.

23.5, eli tämän viikon torstaina kävimme niskapoimu-ultrassa. Siellä paljastui, että vauvoja onkin kaksi. Voi sitä hymyilyn määrää. Melkoinen yllätys se oli, vaikka olinkin hieman tälläistä aavistellut. Älkää kysykö miksi, en tiedä itsekään.

Istukoita löytyi yksi. Kumpikin sikiö on omissa vesipusseissaan. Vauvat olivat hyvin samankokoisia (todella hyvä juttu) ja vastasivat viikkoja. Kaikki näillä viikoilla näkyvät rakenteet olivat kunnossa, eikä niskaturvotusta ollut kummallakaan. Laskettu aika on 1.12, mutta marraskuussahan he todennäköisesti jo syntyvät. Neljän viikon päästä ultrataan uudestaan. Mikäli istukoita näkyy edelleen vain yksi, on seuranta tarkempaa, johtuen TTTS:n mahdollisuudesta (toinen kasvaa, toinen ei jne.)

Päätin alkaa kirjoittamaan odotus-/vauva-/lapsiblogia ystäväni kehoituksesta. Onhan kaksosraskaus aina melkoisen spesiaalijuttu. Kunpa nyt kaikki vain menisi hyvin loppuun asti.

kuvassa raskausviikkoja 12+4
Tänään viikkoja kasassa 12+6

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä :) Täällä myöskin odotellaan identtisiä kaksosia ja huomenna alkaa jo rv. 20 :) Toivotaan, että kaikki menee hyvin loppuun asti!

    VastaaPoista

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)