perjantai 31. maaliskuuta 2017

Eläköön jokainen arvojensa mukaan

Jokin aika sitten sattui netin ihmemaassa silmiini kirjoitus, jossa kerrottiin ihmisen mahdollisesti laihtuvan, mikäli hän eläisi omien arvojensa mukaisesti. Tästä inspiroituneena aloin pohtia ja käydä läpi omaa arvomaailmaani.

Ekologisuus, kierrätys, perhe, rakkaus, itse tekeminen, lähiruoka, terveys, luonto.... Siinä asioita, joita pidän tärkeinä ja joiden tahtoisin näkyvän meidän arjessa ja elämässä. Yksinkertainen, ihmistä ja luontoa kunnioittava elämä on tavoitteeni.

Listaa tehdessäni ja läpi lukiessani tajusin olevani osin melko kaukana näistä arvostamistani asioista. Kenties ne unohtuivat tässä kiireisessä lapsiperheen arjessa. Tai ehkäpä oma energia ja huomio on vain tullut suunnattua toisaalle. Silmät on helppo sulkea ja elää valtavirran mukana.

Suurimpana ja tärkeimpänä tavoitteena haluan päästä eroon kuluttamisesta ja uuden ostamisesta. Totta kai tarpeeseen on pakko ostaa, mutta aion opetella erottamaan oikean tarpeen mielihalusta. En aio enää klikkailla mainosten ja tarjousten perässä ympäri netin ostoskeskuksia.

Olkoon tämä kirjoitus uuden vaiheen alku ja sysäys jollekin paremmalle. Eikä muutamasta pudotetusta kilostakaan toki haittaa olisi.

1 kommentti:

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)