keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Helteistä huomenta

Tähän aamuun on herätty jo 05.15. Olisin mielelläni nukkunut hieman kauemmin, mutta minkäs mahtaa. Eipähän mene päivä hukkaan.  Kesä tuntuu tulleen tänne meillekin. Lämpömittarin lukemat ovat olleet viime päivinä hieman liian korkealla. Lapset nauttivat, mutta minä stressaan nestehukasta, auringonpistoksista, palamisesta.... ja kaikesta muusta helteeseen liittyvästä.

Vauvelit ovat pukeutuneet viimepäivinä lähinnä vaippaan. Sekin tuntuu olevan liikaa. Yöt ovat olleet myös levottomia. Neljä henkilöä ja 160cm leveä sänky ei ole helteellä ihan toimiva yhdistelmä. Varsinkin kun tytöt tykkäävät nukkua kyljessä kiinni. Viime yönä mietin, että taidan suunnata sänkyostoksille ja hankkia 80cm leveän runkopatjan sängyn jatkeeksi.

Eilen ajelimme Joensuuhun sairaalalle verikokeisiin. Tyttöjen hitaan pituuskasvun mahdollista syytä yritetään löytää, joten Saimista napattiin muutama putki verta. Itse uskon, että tytöt nyt kasvavat vain hieman hitaammin. En ole huolissani. Meidän aiemmatkaan lapset eivät ole olleet kauhean pitkiä vauvavuoden aikana.


 Reissusta tarttui mukaan mm. mekko kesän juhliin ja nämä älyttömän hienot leggarit.




Yllä oleva kuva on napattu äitienpäivän iltana. Tajusin, ettei minusta ja lapsista oltu otettu yhtänään yhteiskuvaa. Se täytyi korjata, vaikka lapset olivatkin jo yötamineissa. Sylin täydeltä rakkaita.


Ompeluhommiakin olen yrittänyt parhaani mukaan tehdä aina kun aika vain sallii. Tästä on tulossa mekko pienille tytöille. Kertoilen lisää kunhan saan sen joskus valmiiksi. Tiedossa on paljon käsin ompelua.



Aurinkoista päivää teille kaikille!

perjantai 16. toukokuuta 2014

Viime päivien ajatuksia

1. Vaatii aivan uskomatonta tuuria saada kaksi kiukkuista vauvaa nukkumaan edes puoli tuntia yhtä aikaa.

2. Jos tämä ihme tapahtuu, olet vaikean valinnan edessä. Mihn tämän ruhtinaallisen ajan käyttäisi?? Leikkisinkö vanhempien lasten kanssa? Siivoaisinko? Söisinkö jotain ja kävisin vessassa?

3. Esikoululaisen elämä tuntuu olevan t-o-d-e-l-l-a hankalaa ja vaikeaa. Suuria tunteita, niin hyvässä kuin pahassa.

Tällaista siis tänne. :) Pienet tytöt kiukkuilevat hampaita, isompi taas kamppailee kasvamisen ja tunteiden hallinnan kanssa. Niilo onneksi on suhtellisen balanssissa tällä hetkellä. Itku ja kiukku saadaan ajoiksi, jos jotain kielletään tai muuten joudutaan komentamaan.

Olen muuten huomannu, että Niilolla on ihan loistava mielikuvitus. Pojan leikkejä on hauska seurata sivusta.

Tässä tämän päivän superlelu, taikasauva.


Eli muoviseen keppiin teipattu ilmapallo. :)


"Äiti, taikaa." Olen ollut jo mm. sammakko.


Tässä taas kuva Niilon mopokypärästä, eli toppahaalarin hupusta. :)

Mukavaa perjantaita kaikille! Onneksi viikonloppu alkaa!!

tiistai 13. toukokuuta 2014

Kun tunnit eivät riitä

Vuorokaudessa ei tunnu enää olevan tarpeeksi tunteja! En ehdi tehdä m-i-t-ä-ä-n ylimääräistä. Nytkin minun pitäisi olla tekemässä tekemättömiä kotitöitä, mutta tulin huikkaamaan pikaisen äänimerkin.

Eilen oli ohjelmassa tyttöjen neuvola. Pitutta oli tullut nyt oikein mukavasti ja Kertun hb:kin oli noussut todella hyvin rautalisän ansiosta. Mitään moitittavaa ei ollut ja kaikki asiat olivat mallillaan.

Tämä aamu on ollut aivan katastrofaalinen, mutta ei siitä sen enempää. Kaatuneita maitopurkkeja sun muita on kuulunut ohjelmaan. Toivottavasti loppupäivä sujuu paremmin.

lauantai 10. toukokuuta 2014

Rocky road

Tänään tuusasimme esikoisen kanssa keittiössä. Pitkän aikaa on suunnitelmissa ollut kokeilla rocky roadia, tuota taivaallisen makeaa herkkua.


Kaupasta nappasimme mukaan pähkinöitä, suklaamuroja ja vaahtokarkkeja. Näiden lisäksi herkkuun kului neljä levyllistä suklaata. Yhdistelimme tummaa-, maito-, sekä valkoistasuklaata.


Pienikin pala tätä herkkua riittää kyllä taltuttamaan pahankin makeannälän. :)

Muokatut housut

En tykkää käyttää vauvoilla housuja, joissa on leveä ja kireähkö kuminauha vyötäröllä. Omiin ompeluksiini laitan yleensä pelkän resorin tai joskus harvoin pehmeän, kapeahkon kuminauhan.


Löysin meiltä kotoa housut, joissa oli epämiellyttävän tuntuinen kuminauhavyötärö. Eilen ehdin viimein muokkaamaan housuista käyttökelpoisemmat. Lahkeiden ja vyötärön resorit saksilla irti ja uutta tilalle.


Näistä housuista tuli tosi kivat. Lisäksi lahkeiden pidemmät resorit lisäävät käyttöikää. :)

Vastaavia muokkauksia on tehty myöskin Mehukekkerit-blogissa. :)

torstai 8. toukokuuta 2014

Arjen kiireitä

Päivät ovat hujahtaneet ihan kamalalla vauhdilla. Tytöt ovat olleet hieman normaalia haastavampia, joten bloggailu on jäänyt. Päiväunet, jotka ennen olivat päivän ainoa, rauhallinen hetki, ovat muuttuneet levottomiksi ja pätkittäisiksi. Oletan hampaiden tekevän tuloaan, sillä ikenet ovat pullallaan ja kuola valuu.


Tämäkin kirjoitus on ollut koneella auki koko päivän. En vain ole ehtinyt saada tätä valmiiksi. Päivällä oli mielessä jotain kirjoitettavaa, mutta nyt aivot raksuttavat tyhjää. Muuta ostos olisi teille esiteltävänä, kun vain ehtisin kuvaamaan.


Käsitöihinkään ei ole ollut aikaa. Ideoita olisi vaikka kuinka, mutta aika... mistähän sitä saisi ostettua. Yötäkään en viitsisi uhrata ompeluun, sillä jokainen nukuttu tunti on tarpeen. Onneksi on viikonloppu tulossa! Ja sunnuntaihan on omistettu minulle ja kaikille muillekin äideille.

 Ylimmässä kuvassa Kertulla on muuten vuosien 1986-1988 äitiyspakkauksen potkuhousut. Itsekin olen samanlaisiin vauvana pukeutunut. Nämä yksilöt olen ostanut ne kirpparilta ja muokannut terättömiksi.

Tällä kertaa ei muuta. Palaan asialle kunhan aivot toimivat paremmin. :)

maanantai 5. toukokuuta 2014

Takatalvi

Aamulla maa oli valkeana lumesta. Ei kun kaivamaan kaapista toppahanskoja ja paksumpia pipoja lapsille. Vasta vähän aikaa sitten pesin kaikki talvikamppeet ja pakkasin odottamaan ensi talvea. Olin kuitenkin hieman liian aikaisessa. Tästä lähtien taidan odotella juhannukseen.

Toivottavasti lumet sulavat pian pois. Ulkona on kylmää, märkää ja ikävää. Ei kiva, ei sitten ollenkaan.


Huomenna on meidän esikoisen kouluun tutustumispäivä. Taitaa äitiä jännittää enemmän kuin tyttöä. Eskari tosin on ollut koulun tiloissa, joten kovinkaan suuresta muutoksesta ei loppujen lopuksi ole kyse. Kaverit ja rakennus ovat siis jo eskarivuoden jäljiltä tuttuja.

Tänää kyselin, että millainen reppu olisi syksyksi ostettava. Kuulemma pitäisi olla äidin ompelema balleriinareppu. Joo-o, helppo tehtävä

Kuvia

Eilen saitte pelkkää tekstiä, joten olisiko tänään kuvien vuoro. Kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.










Kuraisia naamoja, irronneita hampaita, hymyjä, leluja ja leikkejä....

Tällaista meille. Mitäs teille?

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tytöt

Meidän pienet pirpanat ovat jo puolivuotiaita. Voisin hieman kertoa tyttöjen kuulumisista ja rytmistä.

Tytöt osaavat pyörähtää selältä mahalleen ja navan ympäri liikuskellaan hieman. Leluja tavoitellaan ja niihin tartutaan vakain käsin. Kaikki viedään suuhun välittömästi. Kehitys on ollut ihan ikätason mukaista, eikä moitteita ole tullut sairaalasta tai neuvolasta. Kumpikin tyttö viihtyy hyvin lattialla, onneksi. Nyt aletaan hiljalleen harjoitella syöttötuolissa istuskelua ja ruokailua.

Päivittäin tytöt saavat kolme kiinteää ateriaa rintamaidon lisäksi. Lounas, päivällinen ja iltapuuro on nyt rytmitetty meidän päiviin. Välipala ja aamiainen korvataan vielä pelkällä maidolla. Saimi syö hienosti ja tosi siististi syötettynä. Kerttu ei ole ihan sinut lusikan kanssa. Sormiruokailu onkin ehkä enempi hänen juttunsa. Hiljaa hyvä tulee. En ole ottanut syömisestä mitään stressiä. Kertulle tosiaan menee rautalisä. joten tiedän senkin olevan turvattu.

Yöllä tytöt kumpikin syövät 1-4 kertaa. He nukkuvat edelleen meidän sängyssä, joten olen kyllä öihin todella tyytyväinen. Neidit jatkavat uniaan samointein saatuaan masun täyteen. En koe olevani väsynyt tai rasittunut, vaikka herätyksiä tuleekin öisin useita.

Kaikkinensa meillä menee oikein hyvin ja mukavasti. Tytöt viihtyvät hyvin ulkona rattaissa kun saavat katsella isompien sisarusten touhuja ja leikkejä. Vuoden päästä pääsevätkin sitten jo paremmin sisarusten perään.

Jäiköhän nyt jotain olennaista kertomatta. Kysyä saa jos jotain tulee mieleen. :)

Instagram

Tuplajuttu löytyy nyt myös Instagrammista.

Päivän aloitus

Hiljaisuus.

Kello on hieman yli kuusi. Kaikki muut nukkuvat vielä. Kerttu ja Saimi söivät juuri masun täyteen maitoa ja tuhisevat nyt kainalossa.

Tekisi mieli kahvia, mutta en uskalla nousta keittämään. Jokuhan voi vaikka herätä.

Nyt nautin hetken hiljaisuudesta. Pian se on mennyttä ja meteli täyttää talon. Niin sen kuuluu ollakin. Elämää ja ääniä. Iloa, naurua, itkua ja kiistoja.

 Ihanat lapset, ihana perhe!


Mutta hetki vielä hiljaisuutta.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Viikonloppua kohti

Auton hajoaminen on tuottanut meidän perheelle hieman ylimääräistä vaivaa ja ongelmaa. Hajonneen osan tilalle on metsästetty uutta ympäri Suomen. Uutena osia ei löydy koko maasta, eikä purkuosiakaan ole saatavilla. Maahantuojan kautta uuden osan saapuminen kestää viikkoja. Se on muuten pitkä aika olla ilman autoa. Miehelläni oli tänään vapaapäivä ja se kuluikin uuden osan metsästämiseen.

Onneksi saimme nyt viikonlopuksi auton lainaan. Muttamutta... emmehän me koko perhe mahdu kerralla normaaliin viisipaikkaiseen autoon. Pitäkää peukkuja, että saamme auton korjattua piakkoin.

On tässä päivässä ollut paljon hyvääkin. Kankaiden yön heräteostospaketti saapui tänään.  En malta odottaa, että saan loihdittua kankaista jotain ihanaa.

Ruokakin onnistui tänään erityisen hyvin. Paistoin pannulla kiinankaalia, paprikaa ja sipulia. Sekaan mausteita oman maun mukaan, sekä keitettyä pastaa. Nam! Hyvää, nopeaa ja helppoa. Kiinankaali on muuten loistavaa paistettuna tai wokattuna. Erityisesti lohen kanssa toimii mainiosti.

Kertun ihanan höpsö kummi poikkesi tänää ja toi tytölle puolivuotislahjan. Onhan 6kk jo kunnioitettava ikä. ;) Lahja oli enemmän kuin mieluinen.




Nyt suuntaan saunaan ja nukkumaan. Hulvatonta viikonloppua kaikille!

Ps. 50 lukijaa on saavutettu, joten piakkoin pärähtää käyntiin blogini ensimmäinen arvonta. Pysypä siis kuulolla. :)

Haastex2

Minut haastettiin Meidän pieni ryyni-blogin Mimmun sekä Iso kahvi, kiitos-blogin JenniE:n toimesta. Kiitos kummallekin! :)

Haaste menee näin:

1. Haastettu kertoo 11 asiaa itsestään.
2. Haastettu vastaa haastajan 11 kysymykseen. Minä vastaan tässä tapauksessa 22 kysymykseen, koska olen saanut haasteen kahteen kertaan. :) 3. Haastettu keksii 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Haastettu valitsee 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 5. Haastettu kertoo kenet on haastanut.

 Tässä 11 asiaa minusta:

1. Minulla on kolme tatuointia.
2. En ole vieläkään päässyt raskauskiloistani eroon.
3. Juon liikaa kahvia.
4. Haaveilen aina välillä moottoripyörästä ja kortista, mutta tosiasiassa en koskaan saisi korttia suoritettua.
5. Toivon, että tulevaisuudessa voin OIKEASTI elättää itseni ja perheeni ompelemalla.
6. Pidän keväästä ja syksystä.
7. Haluaisin ihanan puutarhan, kasvimaan ja kasvihuoneen. Ja voi kun joku hoitaisi ne. :)
8. Olen perso makealle.
9. Minulla on kolme pikkusisarusta.
10. En osaisi asua kaupungissa, olen maalainen.

Tässä saamani kysymykset:

1. Lempivuodenaikasi? Taisinkin sen jo tuolla paljastaa, kevät ja syksy.
2. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle? Lapset, ihanat kirppislöydöt ja onnistuneet käsityöt.
3. Mitä ruokaa sinun tekisi mieli juuri nyt? Oikein ihana ja runsasta voileipää, sekä kupillista hyvää kahvia.
4. Miten rentoudut? Ompelemalla.
5. Mihin haluaisit matkustaa seuraavaksi? Jaa-a, tämä on niin kaukainen ajatus etten osaa vastata. :)
6. Yleisin arkiruokanne? Makaroonilaatikko tai joku kiusaus.
7. Kaunein sana? Äiti
8. Tennarit vai korkokengät? Tennarit
9. Minkä kirjan luit viimeksi? Lasketaanko käsityökirjat? :) Muita kirjoja en juuri ole ehtinyt lukemaan.
10. Omakotitalo, kerrostalo vai rivitalo? Vai jotain ihan muuta? Omakotitalo
11. Mitkä kolme esinettä kulkevat aina mukanasi? Puhelin, vauvojen hoitolaukku ja lompakko



 

 1. Bravuuriruokasi? Varmaankin lihapullat tai lasagne. Tein kyllä eilen myös todella hyviä ahvenpihvejä, joten ehkä niistä kehittyy uusi bravuuriruoka. 2. Arkiruokavinkkisi? Pakastetut ruoka-annokset pelastavat usein. 3. Paras ruokajuoma? Vesi 4. Suolainen vai makea? Suolainen 5. Mikä ruoka maistuisi juuri nyt? Oikein ihana ja runsasta voileipää, sekä kupillista hyvää kahvia. 6.Juustokakku vai täytekakku? Täytekakku hyvillä täytteillä. mieluiten suklaalla. :) 7. Tumma-, valko- vai maitosuklaa? Maito tai tumma. 8. Kerro yksi ruokatarvike, jota sinulta löytyy aina? Sipulia 9. Jamie Oliver vai Gordon Ramsay? Jamie Oliver 10. Minkä maan/maanosan ruokakulttuuri on lähellä sydäntäsi? Tämä on aika paha. Italialainen tai kreikkalainen ruoka on lähellä sydäntä. 11. Suosikkikeittokirjasi? En omista yhtäkään keittokirjaa.

T'ällä kertaaen haasta ketään ja jätän kysymyksetkin kysymättä. :)
 

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuja

Meidän vappuaatto meni villisti perheen kesken kotona. Hieman herkkuja, ilmapalloja ja serpentiiniä. Tehtiinpä lasten kanssa pieni vappuaskartelukin.


Näiden naamareiden tarpeet löytyivät kaapista. Olen jemmannut papereita, pahveja, pahvilaatikoita, jogurttipurkkeja ja kaikkea muuta "roskaa" meidän askartelukaappiin. Niistä saa tehtyä vaikka mitä! Naamioiden mallin piirsin itse ja leikkasin roskapahvista. Jokainen sai sitten koristella naamion mieleisekseen.




Kaksoset täyttivät toissapäivänä puolivuotta. Uskomatonta! Samana päivänä oli keskoskontrolli sairaalalla. Muuten kaikki ok, mutta tyttöjen pituuskasvu on hieman liian hidasta. Nyt sitten otetaan hieman verikokeita, josko niistä selviäisi syytä. Lääkäri kyllä oli sitä mieltä, että kasvu hakee vasta sitä omaa linjaansa ja kaikki olisi ihan kunnossa.

Kertun hemoglobiini oli myös hieman liian matala. Sitä lähdetään nyt rautatipoilla ja ravinnolla nostamaan. Kerttuhan on oppinut kiinteiden syönnin huomattavasti hitaammin kuin Saimi, joten hb:n alhaisuus selittynee ihan sillä. Viikon sisään Kerttu on kyllä kehittynyt syömisessä melkoisesti.

Ilmoittauduin muuten mukaan toukokuun Silmukan ytimessä-haasteeseen. Aiheena on kukka ja melko selkeä ajatus on, mitä aion tehdä.

Hauskaa Suomalaisen työn päivää teille kaikille!