maanantai 21. lokakuuta 2013

Neuleita ja pieniä ostoksia

Puikot ovat viuhuneet viime viikkoina ahkerasti. On syntynyt myssyjä ja tossuja. Dropsin silkki-alpakka lanka on aivan ihanan pehmoista. Pitänee tilata lisää tätä lankaa monessa erivärissä.


Tässä myös joitakin ostoksia vauvoille. Kaikki olen ostanut käytettynä.



 Ylemmän kuvan bodyt ovat melko unisex-vaatteita, mutta tyttömäisiin housuihin yhdistettynä tulevat kyllä käyttöön. Olen huomannut, että 44cm ja 50cm vaatteet ovat usein melko tylsiä ja hillittyjä. Valkoista, beigeä, roosaa, vaaleansinistä.... Yöh! Itse kaipaisin vauvoille väriä. Ei auta muu kuin ryhtyä itse ompelemaan värikkäämpiä vaatteita.


torstai 17. lokakuuta 2013

Aiemmat synnytykset

Postaustoiveita kysellessä joku toivoin minun kertovan aikaisemmista synnytyksistä. Voisin nyt yrittää saada aikaan jonkinlaisen yhteenvedon. :)

Kahden täysiaikaisen lapsen synnytykset ovat olleet kai melko normaaleja. Ensimmäinen oli PITKÄ, kestoltaan noin 24 tuntia. Silloin menimme sairaalaan aivan liian varhain. Ei olisi ollut mikään kiire. Ensikertalaisena sitä ei kuitenkaan tiennyt millaisia ne oikeat synnytyssupistukset ovat ja milloin synnytys varmasti on käynnissä. Saimme kuitenkin jäädä osastolle ja koko tuon vuorokauden supistuksia kyllä tuli. Tilanne ei vain edistynyt mihinkään. Pari kipupiikkiä sain, mutta ne eivät auttaneet mihinkään. Olin todella kipeä, enkä saanut kätilöiltä apua tai vinkkejä supistusten helpottamiseen.

Viimein olin juuri ja juuri kolme senttiä auki, jolloin kätilö sai kalvot puhki ja minulle laitettiin epiduraali. Se ei kuitenkaan vienyt kipuja pois. Ponnistuksen tarve tuntui todella varhain ja sitä vastaan taistelu oli yhtä tuskaa. Ponnistusvaihe kesti  40 minuuttia. Sain synnytyksessä toisen asteen repeämät ja paljonpaljon tikkejä.

Ensimmäisestä synnytyksestä jäi melko ikävä kuva. Pääasia kuitenkin, että terve tyttö saatiin maailmaan.

Toisen synnytyksen kestoksi on neuvolakorttiin merkitty 1 tunti ja 25 minuuttia. Mikään syöksysynnytys se ei kuitenkaan ollut. Supistukset kiusasivat vaihtelevasti koko viikonlopun ja poika syntyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Alunperin menimme sairaalaan lapsiveden tihkumisen takia. Huomasin aamulla pikkuhousunsuojassa vaaleanpunaista vuotoa. Sairaalalla kätilön tekemä testi kuitenkin näytti, ettei kyseinen vuoto ollut lapsivettä. Olin sormelle auki ja kanavaa jäljellä vaikka kuinka paljon. Emme saaneet kuitenkaan lupaa lähteä kotiin (kotimatkaa 100km), vaan meidät passitettiin kaupungille kävelemään ja syömään. Olimme miehen kanssa aivan varmoja, että joudumme vielä palaamaan kotiin tyhjin käsin.

Iltapäivällä kävimme sairaalassa uudessa tarkistuksessa ja olinkin jo 3,5cm auki ja uusi testi näytti tihkuvan vuodon olevan kuitenkin lapsivettä. Jäimme synnärille odottelemaan. Viimeistään aamulla synnytys käynnistettäisiin kalvojen puhkaisulla. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut tehdä. Illalla supistukset tihenivät ja kovenivat, tilanne junnasi kuitenkin paikallaan. Pelkäsin, että synnytyksestä tulee yhtä pitkä kuin esikoisen kanssa. Jossain vaiheessa sain jonkun kipupiikin, joka ei auttanut kipuihin lainkaan. En saanut nukuttua, mutta yritin rentoutua ja saada tilanteen eteenpäin. Kätilö ei uskonut synnyntyksen olevan vielä kunnolla käynnissä.

Hieman ennen yhtä  yöllä soitin kätilöä ja olin valmis pyytämään kivunlievitystä. Kätilö kuitenkin halusia ottaa käyriä ja tarkistaa kohdunsuun tilanteen. Kaikkien yllätykseksi olinkin jo 10cm auki ja oli aika ponnistaa. Silloin iski paniikki! Joutuisin ponnistamaan ilman lääkkeitä. 10 minutin ponnistamisen jälkeen terve poika pullahti maailmaan. Kätilö leikkasi pienen epparin (ilman puudutusta) estäen näin vanhojen arpien repeämisen.

Siinäpä synnytyksistä näin lyhyesti. :) Enkelitytön synnytys oli niin omanlaisensa kokemus, että siitä en tässä samassa käy kirjoittamaan.

Kummankin synnytyksen jälkeen vointi on ollut hyvä, eikä mitään komplikaatioita ole tullut. Vauvat ovat olleet vierihoidossa alusta asti. Maito minulla nousee kunnolla vasta 3. tai 4. päivänä synnytyksen jälkeen, joten olemme kummankin kanssa joutuneet turvautumaan aluksi lisämaitoon.

Ja saa kysyä, jos joku tahtoo tietää lisää tms. :)

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

33+0

34. raskausviikko pyörähti käyntin. Vähiin käy päivät ja loppu jo häämöttää.

Juhlittiin tänään esikoisen 6-vuotissynttäreitä. Tässä vaiheessa raskautta ei oikein siivoaminen ja leipominen enää kiinnostaisi. Onneksi on mies, anoppi ja äiti, jotka hoitivat suurimman osan. Kelpo synttärit saatiin aikaiseksi.

Tämä kuva on tältä päivältä.


Kai se pitäisi suunnata nukkumaan, tai yrittämään. Miten voikin nukahtaminen olla nykyään niin hankalaa? Levottomat jalat vaivaa joka ilta. Magnesium on käytössä ja välillä olen ottanut Panadoliakin, silti ei tunnu helpottavan.

Huomenna olisi taas neuvola ja ajattelin pyörähtää samalla kirpputorilla, jos vaikka jotain ihanaa tarttuisi mukaan. Hyvää yötä kaikille, palaillaan.

torstai 10. lokakuuta 2013

Tossut

Tällaiset tossut valmistuivat tänään.


Posti toi mukanaan ison kasan vaatetta vauvoille, mutta niistä lisää huomenna.

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tässä vielä masupäivitystä

Pikaisesti uusin masukuva. Viikkoja 32+3.



33. raskausviikko

Menossa on siis jo 33. viikko tätä raskautta. Turvallisilla viikoilla aletaan olla, vaikka vauvat päättäisivätkin jo syntyä. Mitään merkkiä ennenaikaisuudesta ei kuitenkaan ole. Viime perjantain ultrassa kohdunsuu oli takana ja tiukasti kiinni. Kanavaakin oli kuulemma jäljellä niin paljon, kun nyt vain näillä viikoilla voi ylipäätään olla. Sen puolesta voin siis elellä edelleen normaalisti.

Painoa pikkuisilla oli 1610g ja 1680g. Ihan hyvänkokoisia vauveleita. Nyt kaksosuus alkaa pikkuhiljalleen näkyä kasvussa. Toivottavasti päästäisiin yli kahden kilon ennen kuin vauvat syntyvät. Kuulemma viimeistään viikolla 36 synnytys käynnistetään yhteisen istukan vuoksi. Ei siis ole enää montaa viikkoa jäljellä.

Oma olo on pysynyt yllättävän hyvänä. Liikkuminen on hidasta, hankalaa ja jopa kipeää, mutta koen edelleen päässeeni poikkeuksellisen helpolla. Liitoskivut ovat lisääntyneet, ja asennon vaihtaminen öisin on melkonen haaste. Nukkuminen on muutenkin hankalaa. Uni ei tahdo tulla illalla/yöllä millään. Saatan pyöriä 3-4 tuntia, enkä vaan nukahta, vaikka kuinka väsyttäisi. Samaa vaivaa on ollut kyllä jokaisessa raskaudessa. Omassa sängyssä ei myöskään ole hyvä nukkua, vaan melkein joka yö siirryn sohvalle pötköttelemään.

Ensi maanantaina olisi taas seuraava neuvola ja perjantaina taas ultra. Saa nähdä joko saan ajan käynnistykseen.

Tällaisen myssyn kaavoitin ja ompelin vauvoille. Meillä alkaa olla erilaisia pipoja ja myssyjä niin paljon, etteivät vauvat ehdi millään käyttämään kaikkia. :)


Lupaan, että  nyt ei tule yhtä pitkää taukoa bloggaamisessa. :)