torstai 26. syyskuuta 2013

Jos taas vaihteeksi kuulumisia

Kummasti on jäänyt bloggailu vähemmälle. En vain ole ehtinyt tai jaksanut. Äitiysloma alkaa 3. päivä, ja olen tehnyt töitä poikkeuksellisen paljon. Vielä muutama asiakastyö pitäisi saada lähtemään.

Vointi on ollut hyvä. Hieman liitoskipuja, kömpelyyttä ja unettomia öitä. Perjantain ultrassa kaikki oli mainiosti. Tytöt olivat n. 1,5kg palleroita kumpikin. Pää alaspäin köllöttelivät masussa. Toivottavasti kestävät samassa asennossa loppuun saakka. Viimeistään viikolla 36. on edessä synnytyksen käynnistys. Siihen ei olekaan enää kauaa. Hieman jännittää, mutta mitäpä sitä turhia miettimään.

Viimeisiä hankintoja pitäisi tehdä. Pullot, tutit, vaipat sun muut odottavat vielä kaupassa. Sairaalakassinkin mies kehotti jo pakkaamaan. Tiedä jos tuleekin kiire lähtö.

Pieniä neuleita valmistui neideille. Nämä myssyt ovat alpakka-silkkiä.


tiistai 17. syyskuuta 2013

Haaste

Sain haasteen Pikku-Nurmiset-blogista. Yllättäen ei taas kauheasti nukuta, joten ehdinpä vastailla haasteen kysymyksiin.

Ensimmäiseksi kiitoksia haasteesta! :)

1. Kiitä antajaa ja linkkaa bloggaaja jolta haasteen sait.
2. Vastaa kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä.
4. Valitse viisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro haasteesta jättämällä kommentti.
Kysymykseni teille :

1.Oliko raskaus suunniteltu, iloinen yllätys vai jotain muuta ? :)
= Raskaus oli suunniteltu ja toivottu. Kohtukuoleman jälkeen oli itsestään selvää, että uusi raskaus saisi alkaa mahdollisimman pian.

2. Minkä ikäinen olet ?
=26

3. Entä miehesi ?
=Täytti juuri eilen 32. :)

4. Millaisessa asunnossa / talossa asutte ?
=Omakotitalossa

5. Millaisessa talossa haluaisit asua ?
=Isommassa omakotitalossa. :)

6. Jos nyt saisit 4000e , mihin rahat käyttäisit ?
=Jaa-a, laittaisin rahat luultavasti lainanlyhennyksiin tai johonkin muuhun järkevään.

7. Jos saisit valita ihan minkä auton tahansa, minkä ottaisit ?
=Toyota Prius+, tila-auto kun on meidän perheelle välttämätön. :)

8. Tiedättekö tulevan vauvan / vauvojen sukupuolet ?
=Kyllä, ainakin oletettavasti. Tyttöjä pitäisi olla tulossa.

9. " Toivoitko" mielessäsi tyttöä tai poikaa vai oliko se "ihan sama" :) ?
=Toivoin, että kaksoset olisivat olleet tyttö ja poika, mutta samapa tuo. Olisi vaan "tasapaino" säilynyt perheessä. :D

10.Oliko sinulla tunne tulevasta sukupuolesta ja pitikö paikkansa?
=Ei ollut minkäänlaista oloa.

11.Onko sinulla muita lapsia, minkä ikäisiä ?
= Tyttö 10/2007, poika 8/2011 ja enkelityttö 12/12

Olen nyt  tylsä, enkä laita haastetta eteenpäin kenellekään. :)

Uupumus

Tänään olen ollut todella väsynyt. Useampi yö on menty muutaman tunnin unilla. Iltaisin en vaan saa millään unta, vaikka päivällä väsyttäisi kuinka. Nuorimmainen herää yleensä aamulla 5.00-6.00, joten turha toivo että aamulla saisi nukkua pidempää.

Toivottavasti ensi yönä uni tulisi ja saisin univelkaa hieman kuitattua. Väsyneenä kun ei jaksa lasten kanssa yhtä hyvin kuin kunnolla nukkuneena. Myöskään pää ei toimi kunnolla. Pidinkin ihan suosiolla lepopäivän omeplusta ja asiakastöistä, muuten olisi voinut tapahtua kohtalokkaita virheitä.

Tässä masukuvaa eiliseltä.

29+1
Huomenna yritän saada kuvattua ja esiteltyä kaukalot ja sitterit.

Kaipailen edelleen lisää vastauksia juttutoive-postaukseen. :) Ja kyllä muutenkin saa kommentoida, todistetusti kun teitä lukijoita on.

maanantai 16. syyskuuta 2013

Muillekin kun vauvoille

Miehelläni on tänään syntymäpäivä. En oikein keksinyt kunnon lahjaa, saati päässyt sitä mistään ostamaan. Eikös se niin ole, että ajatus on tärkein? :)

Palanen trikoota ja hetki aikaa. Arvatkaapa mitä sain aikaiseksi?

No bokserit tietysti! Nehän ovat aina oiva valinta lahjaksi ja ovatpa tällä kertaa astetta persoonallisemmat ja ainakin rakkaudella tehty.


Voipa mies kehua käyttävänsä vain käsintehtyjä mittatilaus boksereita.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Toiveita

Nyt on aika esittää toiveita postauksiin liittyen! Mistä tahtoisit lukea?

Vauvatavaroiden (sitterit, vaunut, rattaat, sängyt...) esittely?
Päivä meidän kanssa?
Kokemuksia aiemmista synnytyksistä?

Kertokaa kiltit, ihanat lukijani. :)

lauantai 14. syyskuuta 2013

Viikonlopun touhuja

Tänään on ommeltu, leivottu, siivottu ja istutettu uusia herukkapensaita. Melko hyvä päivä siis! Tämän kruunaa vielä miehen tekemä ruoka ja illalla sauna + hyvä leffa.


Vauvoja odottamaan syntyi kaksi 74cm liivimekkoa.


Pienet housut syntyivät trikoojämistä. Käännettävät resorit lahkeissa ovat osoittautuneet todella käteviksi.


Pojan vaatekaappikin kaipasi täydennystä, varsinkin housujen osalta. Surautin räyhäkät tähti-housut yhdellä taskulla. Mustilla resoreilla ja mustaan trikoopaitaan yhdistettynä housut eivät ole yhtään liian tyttömäiset, vaaleanpunaisista tähdistä huolimatta.


Kokeilin ensimmäistä kertaa tällaista pyöreää taskunsuuta. Tästä tuli oikein kiva. Taskun kiinnitin housuihin mustalla siksakilla.


Esikoiselle syntyi pinkki velourpipo eskariin. Oikeastaan itse pipo on ollut valmiina jo vaikka kuinka kauan, Rusetin ompelin ja kiinnitin tänään. Äidin täytyy varmaan saada samanlainen. :)

tiistai 10. syyskuuta 2013

Pehmoisia hankintoja

Tässäpä hieman vaatehankintoja, joita olen lähiaikoina vauvoille tehnyt. Kokoja löytyy aina 92cm asti. Onpahan isompaakin vaatetta valmiiksi jemmassa. Osa on ostettu käytettynä, osa uutena.

En malta odottaa, että saan pukea näitä pikkuisille neideille.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

28+0

Hurjilla viikoilla jo liikutaan. Vauvojen syntymä vaan lähenee päivä päivältä. Ei sitä oikein vieläkään tajua, että tulossa on kaksi murusta. Saa nähdä miten kaikesta selvitään. Hankinnat ovat hyvällä mallilla, joten niitä ei onneksi tarvitse murehtia.

Painoa on tähän mennessä kertynyt n. 18 kg, eli melkoisen paljon. Aiemmissa raskauksissa painoa on tullut koko aikana n. 12-15kg, joten tämä kilomäärä tntuu ihan hurjalta. Neuvolassa terveydenhoitaja on kuitenkin muistuttanut että odotan kaksosia, joten painokin nousee reilummin ja turvotusta kertyy helposti. Toivottavasti imetys vie ainakin osan kiloista mennessään.

Lenkkeilyllä viimeistään saan painon karistettua, mutta tuskinpa kroppa enää koskaan ennalleen palautuu. Jo aiemmat raskaudet ovat jättäneet kehoon omat jälkensä, jotka kyllä kannan ylpeänä. Raskaudet ja äitiys saavat mielestäni näkyä naisesta. Riippuvat tissit, raskaus- tai sektioarvet ja ylimääräiset kilot voi jokainen äiti kantaa ylpeänä. Niin ainakin itse yritän tehdä, vaikka välillä ei tee mieli edes peiliin vilkaista. :) Sillä mennään mitä on annettu.

Aamupäivällä sain ommella itsekseni. Työhuone täytyisi saada jonkinlaiseen kuntoon, ja surauttelin keskeneräisiä töitä valmiiksi. Poika sai uuden paidan ja leveä ja lyhyt Riemulin body sai ainakin hieman jatkoaikaa paitana. Kuosi on niin ihana, etten roskiinkaan raaskinut heittää.



Tässä myös tuoretta masukuvaa. Melko täyttä alkaa yksiössä olemaan. :)



perjantai 6. syyskuuta 2013

Myssyköitä

Trikoosta syntyi myssyjä pienokaisille.


En halunnut pipoihin sisälle ylimääräisiä saumoja, joten solmu muotoilee yläosan sopivaksi.

Myös näitä teen tilauksesta 6€/kpl. Hinta sisältää postituksen.

Kuulumisia eilisestä ultrasta

Vauvoilla on masussa kaikki oikein mallillaan. Sykkeet ja liikkeet kunnossa. Painoa kummallakin jo noin 1200g, eli ovat jopa pikkuisen keskivertoa isompia. Arvelinkin, etten mitään kauhean pieniä kaksosia kasvattaisikaan. :) Hyvä kun kasvu on tasaista.

A oli kääntynyt raivotarjontaan (viimeksi istuskeli masussa) ja B oli poikittain ylhällä. Toivottavasti A pysyisi samassa asennossa loppuun saakka, silloin alatiesynnytys olisi mahdollinen. A:n kasvoja ei saatu vieläkään ultrattua. Oli kääntänyt kasvot tiukasti minun selkääni vasten, joten oli turha edes yrittää kurkkia. Halkiosta ei siis saatu vieläkään varmistusta, mutta mitäpä tuosta. En ole koko asiaa jaksanut turhaan murehtia. Jos jotain on, niin se hoidetaan.

Kanavaa oli jäljellä vielä ultralla 5-6cm ja kohdunsuu kiinteä ja tiukasti ummessa. Ei siis mitään merkkiä ennenaikaisuudesta. Helpotti kummasti! Saan touhuilla vielä ilman rajotuksia. Mies sanoikin eilen, että olen "luotu olemaan raskaana". Helpollahan olen kyllä jokaisen raskauden päässyt, mitään kummempia vaivoja ei ole ollut. Nytkään en koe oloani mitenkään huonoksi tai epämukavaksi. Maha kulkee mukana, eikä kummemmin häiritse elämää.

Tiedän kyllä, että olo tulee varmasti muuttumaan viimeisten viikkojen aikana. Pakkohan sen on. Eihän kahden vauvan kantaminen voi olla tuntumatta missään. Toivottavasti saisin kuitenkin vielä hetken nauttia hyvästä ja helposta olosta.


Nämä hankinnat eivät ole tainneet vielä täällä vilahtaa.

torstai 5. syyskuuta 2013

Vastausta tiedusteluihin

Ompelemistani vaatteista on tullut muutamia kyselyitä. Teen näitä siis myös myyntiin asti ja ihan työkseni. Y-tunnus löytyy ja tilausta voi laittaa joko sähköpostitse tai facebookin kautta.

Kangasvaihtoehtoja ja malleja löytyy useita. :)

Ota rohkeasti yhteyttä jos kiinnostaa. Täältä löydät facebooksivut. Sähköpostia taas voi laittaa osoitteeseen NeaM@luukku.com.

Astioita ja ompeluksia

Piipahdin eilen paikallisella, pienellä kirpputorilla. Hyllyt huusivat tyhjyyttään, mutta jotain tarpeellista tarttui kuitenkin mukaan.


Perheenjäsenten lisäntyessä, lisääntyy luonnollisesti myös astioiden tarve. Ihastuttavat ruokalautaset löytyivät 0,5€ kappalehintaan. Syviä oli 5 kappaletta ja matalia 6. Alimmaisena ihana vihreä tarjoilulautanen, joka maksoi vain euron. Aina juhliin pöytää kattaessani törmään siihen, ettei minulla ole tarpeeksi tarjoiluastioita. Nyt tilanne on ainakin hieman korjaantunut.

Myös ompelukone on vaihteeksi surissut. Vauvoille syntyi housuja ja pipoja.


Tänään olisi taas vaihteeksi ultrapäivä. Saa nähdä miten vauvelit ovat kasvaneet ja missä asennossa pikkuiset masussa köllivät. Pahasti epäilen, että ainakin toinen on perätilassa. Samalla yritetään saada taas varmuutta halkioasiaan. Samalla reissulla käyn noutamassa meille toisen kaukalon, sitterin, peiton ja hieman vaatteita. Hankinnat alkavatkin pian olla tehtynä. :)

Saa nähdä miten kestän hereillä. Yöt ovat menneet lähinnä valvoessa. Parhaiten saan nukuttua olohuoneen sohvalla. Sama juttu oli viime raskaudessakin.