perjantai 31. toukokuuta 2013

Taas vaatteita

Facebookin kirppariryhmät ovat koukuttavia ja tuhoksi rahapussille. Sieltä sattuu silmään jos sun mitä ihanuuksia, jotka on tietenkin pakko saada omaksi hinnalla millä hyvänsä.


Tällaiset Lindexin ihanuudet oli pakko ostaa. Housuja on kahdet, bodeja vain yksi. En ole suunnitellut pukevani kaksosia samanlaisiin vaatteisiin, mutta tällaisia housuja voisin erivärisillä yläosilla pitää yhtäaikaa. Kokoa näillä on 56cm. Näitä pitää varmaan saada myös isommassa koossa. ;) Nämähän käy sekä tytöille että pojille. Sukupuoli kun on vielä arvoitus.

Vaatteita penkoessani olen huomannut tykästyneeni muutamiin kuosiaiheisiin. Toinen niistä ovat norsut.


 Tällainen kasa (eikä tässä ole edes kaikki) meiltä löytyy vaatteita, joissa esiintyy norsuja. Suurin osa on Tutan vaatteita.


Toinen suosikkini ovat tähdet. Tähän hätään en löytänyt tämän enempää, mutta laatikoissa ja vaatekaapeissa näitäkin majailee vielä enemmän.

Nyt pitää varmaan pistää hetkeksi ostokielto vauvanvaatteisiin ja keskittyä muokkaamaan ja "kunnostamaan" jo olemassa olevia. Iso kasa vaatetta odottaa värjäystä. Tilasin viimein tänään keltaista ja turkoosia pesukoneväriä. Ehkäpä ne ensi viikolla tulevat ja pääsen tekemään postauksen värjäämisestä.

torstai 30. toukokuuta 2013

Tämän päivän juttuja

Tänään on ompelukone surrannut. Työn puolesta ompelen joka päivä, mutta tänään oli aikaa tehdä omiakin juttuja.


Kahdet housut pääsivät taas teristä eroon ja saivat resorit tilalle.


Somaa pupu-kangasta tilasin pienen pätkän asiakastyötä varten, ja hieman sitä jäi jäljelle. Ompelin lopusta pienet trikoot. kokoa n. 56/62cm, kaava oma. Harmi, että kangasta oli jäljellä niin vähän, etten saanut kuvioita kohdistettua.


Iso läjä tumppuja tuli myös surautettua (osa vielä kuvaaamatta. Näitä riittää myyntiinkin asti. Jos kiinnostaa, niin laita sähköpostia osoitteeseen NeaM@luukku.com. Hintaa 5€/pari sisältäen postikulut 2.lk:ssa.

Mistä haluaisit lukea?

Nyt voit esittää toiveita ja kysymyksiä. :) Mitä tahtoisit tietää tai mistä aiheesta lukea? Lisää vauvanvaatteiden esittelyä, ompelujuttuja, kierrätysideoita, synnytyskokemuksia...? Kertokaa.

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Päivitystä ostoslistaan

Unipussit kummallekin

Peitto ei pienellä vauvalla oikein tahdo kestää päällä, joten unipussi on siihen ongelmaan oiva ratkaisu. Nämä varmaan ompelen itse, tulee ainakin mieleiset.


Kuva täältä.

Kaukalopussi

Tämän kapistuksen koin meidän pojan kanssa todella käteväksi. Ei paksun toppahaalarin pukemista vauvalle ja tuskailemista vöiden kanssa. Toinen täytyy siis hankkia. Varsinkin talvivauvoilla oikein kätevä keksintö.

Kuva täältä.

Olen nyt joka aamu kuunnellut sydänääniä kotidopplerilla. Mahassa käy kamala viuhuna. Äänet löytyy hetkeksi, muutama tumpsahdus ja vauva katoaa. En ole osannut eritellä ääniä. Nyt odottelen kovasti liikkeiden tuntumista.

Tänään 13+3

tiistai 28. toukokuuta 2013

Vaatteiden penkomista

Kävin tänään läpi vanhoja lasten vaatteita. Niitä on kertynyt melko monta laatikollista. Nyt kävin niiyä läpi rankalla kädellä ja päätin säästää vain kaikkein kivoimmat ja rakkaimmat. Osa päätyi myyntiin facebookin kirppiksille. Muutamalle vaatteelle annoin vielä mahdollisuuden päätyä käyttöön, ompelukoneen kautta.


Tämmöiset hirvitykset löytyi laatikosta. Ovat peräisin varmaan ihanalta 90-luvulta. Yläosan vihreä on kuitenkin sävyltään oikein ihana, ja halusin antaa housuille vielä tilaisuuden. Leveyttä ainakin löytyy jos ei muuta.


Tämmöiset niistä muokkausten jälkeen tuli. Terät poikki ja resorit tilalle, sivuista kavennus ja nappien vaihto. Edessä olleen merkin ratkoin myös irti. Paljon parempi, ainakin omasta mielestäni. Saa nähdä saadaanko näille käyttäjä, vai ovatko tulokkaat tyttöjä.


maanantai 27. toukokuuta 2013

Olo ensimmäisen 13 viikon aikana

Jollekin voi herätä kysymyksiä, kuinka olen voinut ensimmäisen kolmanneksen aikana. Kirjoittelempa siitä lyhyesti.

Olo on ollut melkeinpä erinomainen. Yhdessäkään raskaudessa en ole kärsinyt pahoinvoinnista, vain satunnaista pientä etomista on ollut. Olin aiemmin ajatellut, että kaksosia odottava äiti kärsii kauheasta raskauspahoinvoinnista ympäri vuorokauden. Niin ei ainakaan omalla kohdallani ole ollut, onneksi.

Väsymys on ollut kaikkein selvin oire. Nyt se on jo hieman helpottanut, mutta päiväunet tuntuu vieläkin aika hyvältä idealta. Alkuun olin ihan todellatodella väsynyt. Haukottelin jatkuvasti ja olisin voinut vain nukkua päivät. En saanut mitään aikaiseksi, haahuilin vain. Alkuun myös palelsi ja hajut tuntuivat voimakkaammilta. Siinäpä lista raskausoireistani.

Repäisykipuja on nyt ollut jonkin verran. Yllättävän vähän kuitenkin, ottaen huomioon kohdun koon. Se johtunee siitä, ettei viime raskaudesta ole vielä pitkää aikaa.

Monen monta viikkoa on vielä edessä (toivottavasti), joten vaivaa jos jonkinlaista ehtii varmasti tulla. Närästys, pukamat, suonenvedot, päänsärky, turvotus.... mitä näitä nyt on.

Ostoslistalla

Olen pikku hiljaa alkanut kasata ostoslistaa kaksosia ajatellen. Aikaa on vielä onneksi reilusti, enkä isoja hankintoja ennen raskauden puoliväliä uskalla tehdä ollenkaan. Olenpa ainakin ajoissa ja ehdin miettiä ja vertailla kunnolla. Asioita on kuitenkin hyvä listata sitä mukaa kun ne mieleen tupsahtavat. Sitäkään kun ei tiedä, milloin oma vointi huononee tai joutuu vaikka vuodelepoon.

1. Kantokopat tuplavaunuihin.

Vaunut meiltä jo löytyvät (Emmaljungan twin city crossit camo beige-värisinä). Ehdimme ostaa ne ennen kolmannen lapselle kohtukuolemaa. Hillityn väriset, pehmeät kantokopat ovat hakusessa. Mustats, beiget, harmaat tms.... Jospa vaikka käytettynä tulisi vastaan.

kuva täältä.


2. Toinen kaukalo telakalla

Omistamamme kaukalo on Graco logico s. Nyt haluaisin ehkä kokeilla jotain muuta merkkiä. Gracon olen kokenut isoksi ja painavaksi. Jokin kevyempi voisi olla parempi, kun kaikaloita on kuitenkin kanneltavana kaksi. Jospa kaukalokin sattuisi löytymään käytettynä.

kuva täältä.


3. Toinen pinnasänky

Yksi jo löytyy. Alkuunhan vauvat nukkuvat varmaankin samassa sängyssä tai pienemmissä laatikoissa. Mieheni rakensi sängyn pojallemme 2011 ja toivottavasti myös kaksoset saavat kumpikin kölliä iskän rakentamissa sängyissä.

4. Kantoliina

Manduca meiltä jo löytyy, mutta nyt haluan kokeilla myös kantoliinaa. Trikoista olen ajatellut kuultuani siitä pelkästään hyviä kokemuksia.

5. Sitteri

Näitäkin yksi jo löytyy. Toinen hankitaan sitten tarpeen mukaan jos näyttää, ettei yksi riitä ja vauvelit viihtyvät.

6. Tuttipulloja

Pullot tulevat luultavasti tarpeeseen. Toki imetän ja toivottavasti jatkan imetystä aina vuoden ikään saakka, mutta varsinkin kahden kanssa pullo voi helpottaa elämää melkoisesti. Isäkin saa osallistua syöttämiseen ja helpottaa osaltaan äidin arkea. Toki jos omaa maitoa vaan riittää, niin pullosta tarjoillaan lypsettyä rintamaitoa ennemmin kuin korviketta. Kuopus oli totaalinen pullostakieltäytyjä. Ei kelvannut, ei sitten millään.

kuva täältä.

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

"Ensimmäiset" hankinnat

Kiertelen paljon kirpputoreja ja olen ostellut kivoja ja edullisia lastenvaatteita ihan ilman raskauttakin. Viime torstaina, ennen ultraa kävimme mieheni kanssa katsastamassa uuden kirpputorin. Sieltä tarttui mukaani iso pussillinen vauvanvaatetta.

En ole koskaan tykännyt käyttää terällisiä potkuhousuja meidän lapsilla. Olen kuitenkin ostellut niitä käytettynä varastoon. Tänään napsaisin terät saksilla pois ja surautin tilalle resorit. Paljon paremmat ja saavatpa housut samalla myös hieman lisää käyttöaikaa. Tein resoreista pidemmät, jolloin ne saa aluksi käännettyä kaksinkerroin. Telttakuvioisten potkuhousujen kärjistä sain ommeltua vielä pienet trikootumput. Kaikki tilkut hyötykäyttöön.



Ajatuksia tästä kaikesta

Nyt on ollut muutama päivä aikaa sulatella kaksosuutisia. Päällimmäisenä tunteena on ilo! Kuinka mahtavaa onkaan saada kaksi lasta. Tätä kaikkea varjostaa kuitenkin pelko siitä, ettei kaikki menekään hyvin. Siihen en kuitenkaan pysty juurikaan itse vaikuttamaan, joten turha sitä on etukäteen murehtia. Yritän siis nauttia tästä raskaudesta kaikin voimin.

Koko raskaus tuntuu uskomattomalta. Ensinnäkin, laskettu aika 1.12 on tasan vuoden päästä siitä, kun enkelityttömme syntyi. Nyt tieto kaksosista tekee siitä jotenkin vielä entistä enemmän uskomattoman sattuman. Eräs ystäväni sanoi heti plussatestini ja lasketun ajan kuulemisen jälkeen, että olisipa suorastaan pelottavaa, jos vauvoja olisikin kaksi. Tämä kaikki pakottaa uskomaan johonkin suurempaan voimaan. Tuntuu, että rukouksiini on nyt vastattu.

Välillä elämässä tulee vastaan niitä ikäviä asioita, ja välillä taas onnea lykätään oikein sylin täydeltä.

Paljonhan tässä nyt on järjesteltävää. Onneksi tila-auto ja kaksos-/sisarusrattaat jo löytyvät. Hankintalistalla on: toinen kaukalo, toinen  sitteri, kantoliina, toinen pinnasänky, vaatteita, harsoja.... Yhdelle lapselle hankittavaa ei olisi juurikaan ollut, nyt tilanne onkin sitten aivan toinen. :)



Pahoittelun heilahtaneesta kuvasta. Ehkä siitä saa jonkinlaista käsitystä mahan koosta. Viikkoja siis nyt 13+0. muissa raskauksissa maha on ollut samankokoinen vasta noin puolessävälissä.

lauantai 25. toukokuuta 2013

Melkoinen ylläri

Olen 26-vuotias käsityöyrittäjä Pohjois-Karjalasta. Perheeseemme kuuluu aviomieheni lisäksi tyttö 10/2007 ja poika 8/2011. Lisäksi meillä on enkelityttö, jonka menetimme 12/2012 raskausviikolla 26 napanuorakomplikaatioon. Päätin alkaa kirjoittamaan odotus-/vauva-/lapsiblogia ystäväni kehoituksesta.

Enkelin jälkeen toivoimme uutta raskautta, ja maaliskuun lopussa tein positiivisen raskaustestin. Testi näytti positiivista hieman myöhempään kuin muissa raskauksissa. Kaikki eteni normaalisti ja samaan tapaan kuin aiemmissa raskauksissa. En ole koskaan kärsinyt pahoinvoinnista, vain satunnaisesta etomisesta. Väsymys oli hurjaa, ja maha pompsahti esiin jo aikaisilla viikoilla. Ajattelin tämän johtuvan siitä, että raskauksia oli takana jo kolme.

23.5, eli tämän viikon torstaina kävimme niskapoimu-ultrassa. Siellä paljastui, että vauvoja onkin kaksi. Voi sitä hymyilyn määrää. Melkoinen yllätys se oli, vaikka olinkin hieman tälläistä aavistellut. Älkää kysykö miksi, en tiedä itsekään.

Istukoita löytyi yksi. Kumpikin sikiö on omissa vesipusseissaan. Vauvat olivat hyvin samankokoisia (todella hyvä juttu) ja vastasivat viikkoja. Kaikki näillä viikoilla näkyvät rakenteet olivat kunnossa, eikä niskaturvotusta ollut kummallakaan. Laskettu aika on 1.12, mutta marraskuussahan he todennäköisesti jo syntyvät. Neljän viikon päästä ultrataan uudestaan. Mikäli istukoita näkyy edelleen vain yksi, on seuranta tarkempaa, johtuen TTTS:n mahdollisuudesta (toinen kasvaa, toinen ei jne.)

Päätin alkaa kirjoittamaan odotus-/vauva-/lapsiblogia ystäväni kehoituksesta. Onhan kaksosraskaus aina melkoisen spesiaalijuttu. Kunpa nyt kaikki vain menisi hyvin loppuun asti.

kuvassa raskausviikkoja 12+4
Tänään viikkoja kasassa 12+6